Бившият полицай Петко Лисичков, който застреля при самозащита криминално проявен в Бургас, остава под домашен арест. От съображения за сигурност мярката за неотклонение беше гледана при закрити врата.

Залата и сградата на съда бяха строго охранявани от полиция, заради заплахите на приятелите на Калоян Стоянчов, по прякор Голямата Рижа, да линчуват бившия полицай.

Лисичков е обвинен в убийство, извършено в състояние на афект. Спречкването между бившата барета и двама криминално проявени стана заради отнето предимство на кръстовище.

За да се защити, Лисичков стрелял три пъти със законно притежаван пистолет в най-близкия до него - Голямата Рижа и го убил на място.
 
На въпрос на bTV не е ли по-безопасно за Лисичков да остане под охрана, прокурор Жанет Красимирова обясни, че и защитата е поискала домашен арест. Тя допълни, че са взети всички необходими мерки за сигурност.

"Не са налице основания за постоянен арест. Първоq лицето не е осъждано, реабилитиран е. Нещо повече. Факт е, и са събрани доказателства, че той лично е спирал коли, за да уведоми за прострелването, да иска да дойдат полицаи и да иска да дойде спешна помощ. На този етап обвиняемият Лисичков съдейства за разкриването на всички обстоятелства", заяви окръжният прокурор Жанет Красимирова.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето