Републиканските пътища в страната са проходими. Пътните настилки са сухи, а видимостта е добра. Затворен поради свлачище е пътят Царски извор-Горски Горен Тръмбеш-Драганово. Поставена е временна сигнализация, а обходният маршрут е през Ц.извор-Бреговица-Върбица-Г. Г.Тръмбеш, в обратна посока Г.Г.Тръмбеш-Върбица-Бреговица-Ц.извор.

Забрана за товарни автомобили има по пътя София – Кулата в района на с. Драгичево – кв.Княжево. Забраната важи всеки ден от 5:30 до 8:50 ч. и от 16:30 до 20:50 ч. Обходният маршрут за МПС над 10т. Е през Перник – ІІ- 63 – с. Бабица – Божурище – София.

Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. До 30 март 2010 година остава забраната за преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10 тона. До 1 ноември 2009 година поради рехабилитация на пътя Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом е забранено движението на всякакъв вид пътни превозни средства за времето от 8 до 22 часа. Въведени са обходни маршрути.

Ремонтни дейности се извършват в дясното платно на АМ "Марица" между 73-ти и 89-ти км, по пътя Кюстендил-Дупница, Варна-Добрич, Монтана-Лом, Рудозем-Смолян и пътя от прохода Петрохан до Бързия.
Опасност от падащи камъни има в района на Смолян, Искърското и Кресненското дефиле, и по пътищата Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, София-Самоков.

Един човек е загинал, а 14 са били ранени при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 15 произшествия. От ранените един човек е с опасност за живота. В София са регистрирани 49 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали четири човека.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето