Започна възстановяването на пострадалите от наводненията райони в Турция. Властите разчистват основните пътища, а местните жители събират каквото им е останало след потопа. Според местните застрахователни компании, щетите от наводненията може да достигнат 150 милиона евро.

Турция лекува раните от стихийното бедствие, което порази европейската част на Истанбул и одринския регион, предаде кореспондентът ни Нахиде Дениз.
 
"В тези дни на порои загубихме 26 жители на Силиври, Чаталджа и централната част на Истанбул, както и 5-има от Текирдаа. Освен това имаме девет души, които се смятат за изчезнали. Бих искал от мое име и от името на нацията да благодаря на всички спасители", каза премиерът Реджеп Тайип Ердоган.

Дъждът спря, днес в Истанбул грее слънце и следите от опустошенията се виждат още по-добре - скъсани кабели, повреди в канализацията, много хора са без покрив.
 
Здравните власти предупредиха за риск от зарази, за напаст от влечуги и земноводни.
Обстановката в Истанбул се нормализира, бързо се разчистват пораженията, нещо, което е характерно за турците, възстановено и движението. Утре се очакват нови валежи, които ще се засилят в събота. От Истанбулската община съобщиха, че са взели мерки, за да не се повтори трагедията.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето