За своите страсти - лова, фестивалите, киното и театъра разказва Иван Ласкин:

"Винаги съм обичал да ходя на лов. Като малък си въобразявах, че съм индианец и си правих копие. Обичам природата, обичам водата, тя ме успокоява истински.

Както казва моят приятел Ути, ловът се прави за приятели и от приятели. Дали ще има птичи лов или какъвто и да е, не е чак толкова от значение.

Много обичам да обикалям цяла България. Поздравявам всичките си приятели от Карабунар, от Суворово.

За личния си живот не обичам много да говоря.

Това лято си позволихме доста сериозна почивка, защото имаше напрегнат сезон. Гостувахме на мои много добри приятели във Варна, в Гърция и на театралния фестивал в Банско, който го организира Нона Йотова.

За мен този фестивал в Банско и този във Варна, наречен "Любовта е лудост”, са единствените два фестивала в България, които наистина карат актьора, музиканта, художника или писателят да се чувстват наистина на фестивал."

Ласкин сподели с още възмущение, че синът на шефа на фестивала "Аполония" Димо Димов изгонил актьори от представление, защото нямали билети и покани, заявявайки, че фестивалът бил "частен бизнес".

Ласкин призова зрителите да очакват на 1 октомври премиерата на пиесата на Захари Карабашлиев "Неделя вечер" с режисьор Здравко Митков, а на 10 октомври в Театъра на армията, другата премиера с режисьор Краси Спасов "Десет малки негърчета", в които ще участва.

Относно проблемите около българското кино Ласкин изрази мнението си, че субсидиите, които се дават за кино у нас се взимат от хора, които умеят да печелят и не са чак толкова големи творци.

"Виждам десет филма примерно, излезли през последната година, от тях 3 или 4 едва - едва стават за гледане. Малкото пари правят хората да се овълчат, дават се само на едни и същи хора субсидии, това води до ниско качество." 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo