Гост в студиото на "Тази сутрин" е, по думите на президента Путин, "една от най-влиятелните жени на Русия", Алла Духова, хореограф и основател на световно известния балет "Тодес".

"Влиятелна" е силна дума, нека просто да кажем, че всички ме познават", споделя с усмивка Алла.

От 21 години съществува балетът, разкри тя за зрителите на bTV. "За този период постигнахме много, осъществихме всички наши мечти. Но пътят към съвършенството е безкраен”, казва още Алла.

"Много ми е приятно, че съм обявена за любим хореограф. Не знам защо, обичаме професията си, мисля, че вярно служим на танца."

За личната си среща с Путин, основателката на "Тодес" разказва: "Получих лична покана от него на един прием, който беше по случай международния ден на жената 8 март.

На него бяха поканени и няколко влиятелни жени и бизнес дами и той лично ни поздрави за празника."

Алла Духова танцува от 11 - 12 годишна, играла е и руски, и унгарски, и български фолклорни танци. Тя сподели още, че приликата между различните традиционни танци се крие в темперамента.

На въпроса за спонсорството, Алла разкри факта, че никога не са имали спонсори, но съществуват 37 школи в Русия и не само там и тъкмо те носят приходи, които поддържат някаква финансова сигурност, чрез която осъществяват спектаклите си.

За предстоящия спектакъл на балет "Тодес" у нас, който ще се състои на 28 септември в зала 1 на НДК, хореографката каза:

"Почитателите ни от България ще видят едно прекрасно шоу, ще видят нови танци, които подготвихме специално за този юбилеен концерт, ще е много зрелищно и красиво и удоволствието ще бъде огромно".

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo