През центъра на търговищкия квартал Въбел минава един от най-натоварените маршрути в общината. Жителите са подложени на денонощен тормоз от тежкотоварните камиони. Заради високите скорости по трасето често стават инциденти с фатален край.

Правият пътен участък позволява и примамва шофьорите да натиснат газта въпреки ограниченията. Наличието на пешеходни пътеки и спирки също не се взема под внимание. Допълнително положението се усложнява и от товарните машини,които  макар и за минути спират точно в центъра.

"Има поставени знаци за ограничение на скоростта, но никой не ги спазва. За няколко месеца ей тук на главния път са убити четирима човека. Аз съм един от потърпевшите. Колата ми, която беше паркирана пред къщи, беше смачкана", оплаква се Мирко Мирев.

Гражданите многократно са поставяли въпроса пред общината.

"Първата реакция наша е да направим конкретна среща с ръководството на "Тракия глас България" на което да поставим въпроса за преминаването на поне на техните товарни автомобили по изградения околовръстен път. Трябва да се определят места, където да се направят пешеходни пътеки, да поставим така наречените легнали полицаи, със засилено присъствие в квартала на контролни органи на КАТ", коментира Йовчо Йовчев, зам.-кмет на Община Търговище.

Стъпки за намаляване на движението и ограничаване на скоростта се правят и за други населени места с интензивно движение.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето