В Лос Анжелис се състоя церемонията по погребението на Майкъл Джексън. На нея не бяха допуснати външни лица. Присъстваха само близките и приятелите на легендарния поп певец.

Семейството му дойде с един час закъснение на гробището Форест лоун. Кортежът беше от повече от 20 автомобила. Частната церемония по погребението продължи два часа.

Присъстваха около 200 души. Сред тях бяха известни личности като Елизабет Тейлър, Уил Смит и Маколи Кълкин. В големия мавзолей на гробището, където беше положено тялото на певеца, почиват много холивудски знаменитости - Кларк Гейбъл, Уолт Дисни, Хъмфри Богарт.

Точните разходи за погребението не са известни, но възлизат на астрономическа сума. Те ще бъдат покрити от състоянието на самия Майкъл Джексън, което значително се увеличи след смъртта му от продажбата на негови дискове.

Припомняме в, че звездата почина в дома си в Лос Анджелис на 25 юни. Загадката около смъртта му беше изяснена, след като токсикологичната експертиза установи, че е бил инжектиран със смес от силния анестетик пропофол и лекарство срещу безсъние. Въпреки това все още няма повдигнато обвинение срещу неговия личен лекар.