По разпореждане на премиера Бойко Борисов от 5.00 ч. днес метрото в София работи за граждани в новия участък от пл. "Св. Неделя" до стадион "Васил Левски", съобщиха от правителствената информационна служба.

Заради трагичния инцидент с български граждани в Охридското езеро и обявяването на 7 септември за Ден на национален траур, министър-председателят отмени планираното за утре официално откриване на новата отсечка.

От 5.00 ч. на 7 септември до официалното откриване на 8 септември всички граждани, които използват метрото от новата станция при СУ "Св. Климент Охридски", ще пътуват безплатно. 

Официалното откриване на съоръжението ще се състои във вторник от 11.00 ч. при метростанция "Св. Климент Охридски". Лентата ще бъде прерязана от премиера Бойко Борисов, и. д. кмета на София Минко Герджиков и посланика на Япония Цунехару Такеда.
 
На церемонията ще присъстват министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето