Пътните настилки в страната са сухи. Видимостта е добра. Републиканските пътища са проходими. Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. Остава забраната за преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10 тона.

От 17 август до 1 октомври поради рехабилитация на пътя Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом ще бъде забранено движението на всякакъв вид пътни превозни средства за времето от 8 до 22 часа. Въведени са обходни маршрути.

Поради свличане на земна маса са затворени пътищата Етрополе-Тетевен в участъка Яна-Черни Вит, Баовци-Свидня, Войводиново-Раковски, а движението е ограничено по пътищата Хасково-Кърджали-Момчилград-Маказа, както и Бели плат-Стремци-Смолян-Пампорово-Девин–Михалково-Кричим.

Ремонтни работи се извършват по пътя Монтана-Лом, Соколовци-Смолян, Рудозем-Смолян, Пловдив-Смолян, Полски Тръмбеш-Свищов, Луковит-Коритна и Варна-Добрич.

Двама души са загинали при пътни произшествия през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 22 тежки катастрофи; ранени са 26 души, като за живота на петима от тях има опасност. В София са регистрирани 110 леки и седем тежки пътни произшествия, при които са пострадали седем души.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето