Пътните настилки в страната са сухи. Републиканските пътища са проходими. Видимостта е добра. Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. Все още е забранено преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10 тона.

От 17 август 2009 г. до 1 октомври 2009 г. поради рехабилитация на пътя Дунавци-Арчар-Добри дол-Лом ще бъде забранено движението на всякакъв вид пътни превозни средства за времето от 8 до 22 часа. Въведени са обходни маршрути.

Поради свличане на земна маса са затворени пътищата Етрополе-Тетевен, в участъка Ямна-Черни вит, Чибалци-Свидня, Войводиново-Раковски, а движението е ограничено по пътищата Хасково-Кърджали-Момчилград-Маказа, Бели пласт-Тренци, Смолян-Пампорово, Девин-Михалково-Кричим.

Ремонтни работи се извършват по пътя Монтана-Лом, Пловдив-Смолян, Рудозем-Смолян, Полски Тръмбеш-Свищов, Луковит-Коритна, Варна-Добрич.

Петима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. На територията на страната са станали 29 произшествия. Ранени са 33 човека, като за трима от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 86 леки и три тежки катастрофи, с четирима пострадали.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето