Война за наркотеритории завърши с убийство в гориста местност между Приморско и Китен. 26-годишен пласьор на дрога от Стара Загора беше намушкан рано тази сутрин и по-късно почина от раните си.
По информация на полицията в Бургас, нападателите са били четирима.

Всички те са криминално проявени и са се занимавали с разпространение на наркотици по Южното Черноморие. Те са задържани няколко часа след убийството. Констатирано е, че двама от тях са от Бургас, другите двама - от Приморско.

Според разследващи, убитият и приятелят му са продавали наркотици за своя сметка, извън монопола на определена наркогрупа и без да се отчитат по веригата.

Те са били нападнати, вероятно с цел сплашване.

"Става въпрос за разпространение на наркотици в Китен, т. нар. "шанаджии", които са пресрещнати от група лица. Нанесен им е побой пред бирария в Китен. Впоследствие са отведени в гориста местност между Приморско и Китен. Там отново им е нанесен побой и е прободен в бедрото единият - всъщност починалият старозагорец", коментира комисар Васил Едрев - дир. на ОД на МВР- Бургас.

"Две момчета са издърпани от пътя в гориста местност и са пребити от четирима мъже. Едното момче е прободено и починало", потвърди пред bTV и вътрешният министър Цветан Цветанов.

Единият от нападателите е осъждан за убийство, другите също са криминално проявени.

Спортните събития от деня

 

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето