Майка и 5-годишно дете загинаха в Разлог при взрив в гараж. Трагедията се е случила рано тази сутрин, около 8:05 ч. На мястото на инцидента бяха Миролюба Бенатова и операторът Любомир Вучков.

Съпругата на собственика на гаража, в който е било поставено взривното устройство, е излизала с двете си деца, на две и пет годишна възраст. Съседите чуват взрива и тръгват да помагат. Виждат малкото дете на земята, пред луксозния джип. Майката, 29-годишната Снежана е била в безсъзнание. Съседите веднага викат линейка и жената е откарана в болница, където по-късно е починала.

"Там пред гаража вече я видехме легнала и я вдигнаха за болницата и това беше, повече друго не сме видели".
 
"Видях как тичаше и една кола спря да го вземе, защото се беше уплашило и детето взеха по-малкото и човека извика "Елате, елате да спасим децата и дойдоха вече другите хора и го вдигнаха".

"Майката по едно време се разбуди, обаче не можеше казаха че и е счупен крака и не може да ходи и после пак припадна на земята и туриха найлони на главата да и е по-високо и вече я откараха в болницата".

"И аз като вас мога да боравя само с морални и нравствени категории в случая и да се питам що за изрод трябва да си, за да убиеш майка и дете и другото да бере душа в болницата. Бомбата е избухнала в 8:05ч. тази сутрин, при отварянето на гаражната клетка. Съседите чуват взрива и отиват да помагат. Намират едното дете на земята до колата, вече мъртво, другото- по-малкият Кристиян тичал уплашено. Съседи го взели да го успокоят. Майката-29-годишната Снежана била в безсъзнание, откарали я в болницата, където също починала. Бащата, който е и собственик на луксозния джип БМВ X5 се казва Явор Мандраджиев. Преди месеци гумите на автомобила му бяха срязани", обясни генералният комисар на МВР Калин Георгиев.

До миналата година Мандраджиев е стопанисвал механа "Чардака" в Банско. Сега държи барчето "Еврофутбол' в Разлог. Според справка в полицията е криминално проявен, занимавал се е с рекети и измами. Регистриран е в полицията и за опит за незаконно преминаване на границата. На този етап на разследването Мандраджиев не е съдействал на полицията за разкриване на престъплението.

За сега няма заподозрени, но основната версия по която се работи е свързана именно със заниманията на Мандраджиев и с рекетите, които той е извършвал. 

Няма пряка опасност за живота на раненото двегодишно момче. Това съобщи пред журналисти д-р Христо Георгиев, завеждащ хирургичното отделение и отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение при Многопрофилната болница за активно лечение в Разлог.
   
Детето излиза от шока без пряка опасност за живота и е в по-добро състояние от това, в което е прието, каза лекарят. Има травми на главата, дясната мишница и корема. Два сака с кръв "Б-положителна" са докарани от кръвния център в Благоевград. В момента тя е изчерпана и е обявена кръводарителска акция.
   
По-голямото дете, пострадало при взрива, починало в антишоковата зала на спешния център в Разлог, разказа д-р Георгиев. По думите му майката е била интубирана, но починала 10 минути по-късно в реанимацията на болницата.
   
"Ще стабилизираме състоянието на двегодишното момче до положение, което позволява да бъде транспортирано до детската клиника по травматология в "Пирогов", допълни д-р Георгиев.    

Това не е първият подобен случай у нас.

На 9 ноември 2001 година в Несебър кола-бомба уби членове от семейството на Димитър Желязков - Очите. Колата беше взривена в задния двор на сградата, в която живеел наркобосът. Загинаха съпругата му, брат й и бодигардът им. Ранено беше и 9-годишно момче, което минавало случайно покрай мястото на взрива.

Четири години по-късно взрив на плажа в Обзор уби 29-годишната Златина Христова и двегодишната й дъщеря. Смята се, че атентатът е бил насочен срещу бащата на загиналото дете - Рали Пенков, който също е ранен при взрива. Той е концесионер на градския плаж в Обзор и бивш служител на РДВР - Бургас.

По-късно, заради взрива в колата на концесионера, беше арестуван Митьо Очите, след като става ясно, че Страхил Капелов, дясна ръка на Очите е изнудвал Рали Пенков заради бизнеса му.



Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето