В компютъра на Владимир Тодоров живеят чудовища, митични красавици, приказни същества. Той е аниматор и автор на специални ефекти в Холивуд. Работил е в едни от най-интересните продукции в САЩ.

"Аз щях да кажа, че Владимир Тодоров като аниматор е в пенсия от около 10 години вече. Всъщност съм нещо като артдиректор, художник, "измисляч", дизайнер на образите, на типажите. В последните пет години ексклузивно работя с режисьора Робърт Земекис", казва Владимир Тодоров.

"Аз започвам от едни така първоначално мои си скици, някакви идеи, горе долу прочитайки за какво става дума, какъв е типажът, какъв е героят. И оттам лека полека моите образи по някакъв начин показват на режисьора накъде се насочваме. Непрекъснато си комуникираме. В един момент започва нещо като кастинг, който до голяма степен може би мойте картинки предопределят", разказва Владимир Тодоров.

За някои от типажите той използва собственото си лице.

В прикачения файл може да видите кадри от филмите, над които е работил Владимир Тодоров, както и да разберете интересни подробности за филмите в САЩ.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo