Финансовото министерство обвини бившето ръководство на военното ведомство, че е ощетило държавния бюджет с повече от 19 милиона лева. В Агенцията по приходите не са били внесени дивидентите от държавното дружество "Терем" за 2009г. Габриела Наплатанова потърси отговор на въпроса къде са отишли парите.

Преди три дни данъчните проверили държавното дружество "Терем", което обединява големите военноремонтни заводи. Проверката установила, че дружеството не е внесло над 19 милиона лева дивидент. Изпълнителният директор на "Терем" научи констатациите на данъчните от bTV.

"Aз се учудвам - проверката беше направена преди два дена с протокол и до момента нямам становище от агенцията. Тези 19 милиона лева са по сметките на дружеството. Вероятно става някаква новина, но то не е новина - парите са в дружеството. Те не могат да бъдат откраднати", каза Жечко Петров.

Според директора на "Терем" печалбата на дружеството не е изчезнала от държавния бюджет. Парите, с решение на борда на директорите, са послужили за вдигане на капитала на държавното дружество. Така че да бъдат съхранени 1740 работни места в осемте завода.

"Как може да потъне в някой джоб. Може да се направи проверка в Агенцията по вписванията.  Те са за осемте завода. Те са за инвестиционна програма и не могат да бъдат откраднати. Те са част от капитала, а той е вдигнат на 50 милиона лев", каза още Петров.  

Кой бърка в представянето на информацията - данъчните или "Терем" трябва да каже военният министър Николай Младенов, който е новият принципал на холдинга от военни заводи.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето