Републиканските пътища в страната са проходими. Видимостта е добра, пътните настилки са сухи. Нормална е пътна обстановка при ГКПП.

Поради ремонт на фуги на мост днес от 7 до 17 ч. ще бъде затворено дясното платно на пътя София-Кулата в участъка км 370+391 км. Въведено е ограничение на скоростта и е поставена временна сигнализация.

По пътя София – Кулата в участъка между с. Драгичево – кв.Княжево, всеки ден от 5:30 до 8:50 ч.и от 16:30 до 20:50ч. в посока Перник и София е забранено движението на товарни автомобили над 10т.

Ремонтни дейности по изграждане на подпорни стени от лявата част на платното се извършват на пътя I-8-Костенец-Самоков-София в участъка от Долна баня до Боровец.

Машинно кърпене на пътното платно с голям обем се извършва на пътя Калотина-София-Пловдив в участъка Вакарел-Ихтиман-п.в.Мухово.

Аварийни ремонтни дейности, поради разрушени пътни насипи, банкети и подпорни стени се извършват на пътя Граница с ОПУ-Пловдив-Чепеларе-Соколовци-Смолян. Участъкът е обозначен с временна сигнализация.

Аварийни ремонти по укрепване на срутище се извършват в дясното платно на пътя Борино-Тешел-Девин (след с.Грохотно). Поставена е временна сигнализация.

Аварийни ремонти поради разрушена подпорна стена се извършват в дясното платно на пътя Борино-Тешел-Девин, след с.Тешел. Поставена е временна сигнализация.

На пътя Соколовци-Момчиловци-Баните (при с.Момчиловци) се извършват аварийни ремонти поради разрушени пътни насипи, банкети и асфалтова настилка в ляво платно. Поставена е временна сигнализация.

На пътя Рудозем-Смолян се извършват аварийни ремонти-разрушени пътни насипи, банкети и сводов водосток в дясното платно. Поставена е временна сигнализация.

На пътя Смолян-Девин-Михалково при с.Стойките и преди с.Михалково се извършват аварийни ремонти поради разрушени пътни насипи, банкети и подпорна стена в лявото платно. Поставена е временна сигнализация.
   
Двама души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 26 произшествия. Ранени са 33 човека, като за един от тях има опасност за живота. В София са регистрирани 86 леки и седем тежки катастрофи, при които са пострадали осем човека.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето