Пътните настилки по републиканската пътна мрежа са сухи, видимостта е добра. Пътищата са проходими. Затворени са проходите Твърдица – Елена и Етрополе-Златица. Остава забраната за преминаване през прохода "Шипка" на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10 тона, а до 31 август за времето от 06 до 22 часа се пренасочва движението на моторни превозни средства с маса над 3.5 тона от пътя Сливен-Нова Загора-Стара Загора по създадени обходни маршрути, които са обозначени. Също така за ежедневно за времето от 5:30 до 8:50 часа и от 16:30 до 20:50 часа се спират товарните автомобили от Перник за София през квартал Владая.

Опасност от падащи камъни има по пътя Градец – Ичера – Сливен, София – Карлово - Бургас – "Козница" и "Стражата", по пътя Троян – Кърнаре, Асеновград – Смолян, Юговско ханче – Югово – Лъки – Здравец, Девин – Кричим – Стамболийски и по пътя Белица – Загражден.

Поради пропадане на пътното платно и свличане на земна маса е затруднено движението по пътя Девин–Михалково-Кричим, където е ограничено движението на товарни и леки автомобили.

Ремонтни работи се извършват по пътя Монтана-Лом, Соколовци-Смолян, Рудозем-Смолян, Пловдив-Смолян, Полски Тръмбеш-Свищов, Луковит-Коритна, Варна-Добрич, София-Кулата в района на Кресненското дефиле.

Един човек е загинал, а 14 са ранени при 13 пътни произшествия през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.
         
В София са станали 80 леки и 4 тежки произшествия, при които няма загинали, но са ранени четири души.
         
От началото на месеца при катастрофи в страната са загинали 80 човека, а са били ранени повече от 700.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето