Пътищата в страната са сухи. Затворени единствено остават проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. Остава забраната за преминаването през прохода Шипка на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10 тона. До края на месец август ежедневно от 6 до 22 часа се пренасочва движението на моторни превозни средства с маса над 3,5 тона от пътя Сливен-Нова Загора-Стара Загора по създадени обходни маршрути, които са обозначени.

Поради пропадане на пътното платно и свличане на земна маса е затруднено движението по пътя Девин-Михалково-Кричим, където е ограничено движението на товарни и леки автомобили.

Ремонтни работи се извършват по пътя Монтана-Лом, Пловдив-Смолян, Соколовци-Смолян, Рудозем-Смолян, Полски Тръмбеш-Свищов, Луковит-Коритна, Варна-Добрич, София-Кулата в района на Кресненското дефиле.

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 29 тежки пътнотранспортни произшествия с двама загинали и 33 ранени, от които двама с опасност за живота. За района на София са станали 40 леки пътнотранспортни произшествия и три тежки с четирима ранени и един загинал.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето