Със скромна церемония сър Пол Макартни се ожени за американката Нанси Шевел. Това е третият брак на легендарния Бийтълс. Датата на сватбата не е избрана случайно - на днешния ден Джон Ленън щеше да навърши 71 години.

51-годишната Нанси е с 18 години по-млада от съпруга си и е наследничка на една от най-богатите транспортни компании в Съединените Щати. Състоянието на булката се изчислява на около 400 милиона долара.

Сър Пол подари на американката годежен пръстен  "Картие" с голям брилянт на стойност 400 000 британски лири. Двамата бъдещи съпрузи решиха, че самата церемония трябва да е  скромна и възможно най-малко да напомня пищната втора сватба на  Маккартни, която му струвала 1,5 млн. лири.  На церемонията ще  присъстват само членове на двете семейства и най-близки приятели - не повече от 30 души.

Пол Маккартни има три деца с първата си съпруга Ийстман, осиновил е и дъщеря й от предишна нейна връзка. Линда се разболя от рак на гърдата и почина през 1998 г. През 2002 г. певецът се ожени за бившата манекенка Хедър Милс, известна и с кампанията си срещу използването на противопехотни мини. От нея има една дъщеря. Двамата се разделиха през 2006 г. след поредица от грозни публични скандали, а през 2008 г. Милс получи по споразумението за развода рекордните за Великобритания 24,3 милиона лири.