За общите инфраструктурни проекти на Турция и България, осигуряващи транспортната връзка между Европа и Азия, са говорили на срещата си в Истанбул премиерът Бойко Борисов и турският му колега Реджеп Тайип Ердоган, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата са имали работен обяд в резиденцията на турския министър-председател "Долмабахче", на който са били обсъдени политическите и икономическите отношения между двете страни.

Политическите лидери са изразили желанието си проектът "Набуко" да не остане само "на хартия", а възможно най-бързо да стартира неговото реално изграждане. Подчертани са били традиционно добрите и приятелски връзки между България и Турция.

По време на посещението премиерът е бил придружаван от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и министъра на културата Вежди Рашидов. От турска страна участие в срещата са взели министрите на финансите и на енергетиката на южната ни съседка.

Реджеп Тайип Ердоган е приел поканата на премиера Бойко Борисов да посети страната ни в началото на септември тази година.