От звездите на джаз фестивала в Банско днес пред обектива на "Тази сутрин" застанаха световната джазлегенда и пианистка от Япония Кейко Борейсон и нейната танцьрка Ашай.

Кейко е дебютирала като класически пианист едва на 5-годишна възраст в националната телевизия на Япония с Фюр Елизе. Това, което я провокира да се обърне към джаза и да композира джаз, по нейните думи всъщност е възможността за импровизация и устрема към свобода, които тази музика носи и дава.

Отличителното в нейната програма е присъствието на много инструменти, на които самата Борейсон свири. Местенето й от инструмент на инструмент, грациозността на танците, които Ашай пресътворява под звуците на джаза, визуалните ефекти, всичко това създава чувство на динамика, феерия от цветове, много красота и изящност.

В танците са вплетени множество елементи от най-различни страни и култури – например танцът на дервишите се прелива в движения и жестове, характерни за народите на Япония, Индия и т.н. Самата Ашай, която е родена в Италия, черпи уменията си от множество международни школи в родината си, пътувала е по света.

"Едно нещо, което трябва да запомните от мен е, че ако искате да сте щастливи, трябва да избягвате всяко нещо, което ви прави нещастни", споделя с лъчезарната си усмивка Кейко.

 

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo