„Въпросът е дали са етикетирани продуктите, до кога е срокът на годност. В срок на годност са, условията на съхранение с термометъра ги отчетохме и сега трябва да проверим, дали са със съответния документ дошли”, каза д-р Силвия Маврикова, ДВСК Благоевград.
През празничните дни проверките на територията на цялата страна ще продължат. Освен това инспекторите ще проверяват магазините за месни продукти и по сигнали на потребители. Нередности засега не са констатирани, но правилата са ясни.
„Това, което интересува потребителите - трябва да има здравна маркировка, това е един печат във формата на елипса, ето като този, който е обозначен от кланицата, от която е придобито месото и това нещо се слага обикновено във всяка една четвъртина”, каза д-р Маврикова.
Липсата на нередности в хранителните магазини търговците отдават на изискванията на потребителите. Всеки недоволен купувач на месни изделия може да сигнализира за нередности на обявените в сайта на земеделското министерство телефони.