Пътищата в страната са сухи. Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Мечи дол , Козница, Кресненското и Искърско дефиле.

От 10.08 до 30.08 се спира движението в отсечката от кръстовище Черна на разклона за гр. Кърджали до кръстовището за гр. Мадан в с. Средногорци.Създаден е обходен маршрут.

Поради пропадане на пътното платно и свличане на земна маса е затруднено движението по пътя Девин - Михалково - Кричим, като е ограничено движението на товарни и леки автомобили, а преминаването се осъществява с изчакване. Пътят се разчиства. За облекчаване на трафика е създаден обходен маршрут през Девин - Стойките - Пампорово - Чепеларе - Асеновград.

Проходи:

Прохода на Републиката e затворен до 24.08! Обходните маршрути за товарните автомобили са през Котленски и Ришки проход.
Твърдица - Елена е затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник".
Етрополе - Златица е затворен.

Ограничения в движението на МПС:

- Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10т. през прохода Шипка. Срок до 30.03.2010 г.
- До края на август се пренасочва движението на МПС с маса над 3,5т. от пътя Сливен - Н. Загора - Ст. Загора по пътя Ст. Загора - Раднево. Промяната на движението е обозначена с пътни знаци.

Съвет към водачите на МПС:

Съветваме ви да спазвате дистанция, а попаднете ли в колона да не предприемате рисковани изпреварвания!

Пътно транспортни произшествия през изминалото денонощие:

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 21 тежки ПТП с 1 загинал и 22-ма ранени. За района на София са станали 92 леки и 4 тежки ПТП с 4-ма ранени.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето