Рано тази сутрин София беше разбудена от силна гръмотевична буря и пороен дъжд. На места е превалял и град. Съществената промяна във времето, обещана от синоптиците, вече е факт във цяла Западна и Централна България.

Атмосферата ще бъде силно неустойчива. Ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи, придружени от гръмотевици и от временно усилване на вятъра.

Очакват се локални интензивни валежи и градушки днес и утре. В западната половина от страната температурите ще се понижат чувствително с 10-12 градуса. В източните райони времето ще е все още предимно слънчево и горещо.

Препоръчва се при бедствена ситуация своевременно да бъде предаван сигнал в Ситуационния център на Гражданска защита.

При опасност от наводнение трябва да се напусне сградата или да се заемат по-горните й етажи. Ако сте навън по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета.

Ако бурята ви изненада във воден басейн незабавно излезте от водата и се отдалечете. Когато сте вкъщи или на работа, трябва да изключите от мрежата електроуредите. Стойте далеч от чешми и прозорци. По време на пътуване приберете антената на колата.

При необходимост потърсете помощ на телефон 112.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето