В следствие на проливните дъждове пътищата в част от страната са мокри. Поради мъгла е намалена до 100 м видимостта в района на Добрич.

Товарни автомобили не се допускат да преминават през Владая докато трае ремонта на едното платно в посока София - Перник. Обходният маршрут е през Дупница – Самоков - Панчарево и обратно!

Проходи:

Прохода на Републиката - затворен до 6 август! Обходните маршрути за товарните автомобили са през Котленски и Ришки проход.
Твърдица - Елена е затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник".
Етрополе - Златица е затворен.

Пътища:

Въведени са следните ограничения в движението на МПС:
- Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета и обща маса над 10т. през прохода Шипка. Срок до 06.08.
- До края на август се пренасочва движението на МПС с маса над 3,5т. от пътя Сливен-Н.Загора - Ст. Загора по пътя Ст. Загора - Раднево. Промяната на движението е обозначена с пътни знаци.

Ограничения за движението на МПС с маса:

- Над 3т. по пътя Дунавци - Арчар, обход през Дунавци – Димово – Ружинци –Дреновец - Монтана.
- Над 5т. по пътя Червен бряг - с. Рупци (Обход през Луковит - Червен бряг), Димово - Извор, Димово - Костичовци - Воднянци - Дреновец - Брусарци - Монтана и Донино - Кметовци - Боженци
- Над 10т. по пътя Черница – Сунгурларе - Чубра, Сливен - Стара река и София - Перник с обход през Дупница - Самоков - София и Дупница - Самоков - Ихтиман - АМ "Тракия"
- над 15т. по пътя Черноочене - Кърджали. Обход Манастир – Войводино – Мост –Чифлик - Кърджали
- Ежедневно от 05:30 до 08:50 ч. и от 16:30 до 19:50 ч. се преустановява движението на товарни автомобили за София през Владая.
- Ежедневно от 7 до 9 ч. и от 18 до 20 ч. се преустановява движението на товарни автомобили над 10 т. по пътя София - Самоков - Костенец между 39-ти и 86-ти км.

Ремонти:

Поради ремонт е затворен пътен участък на АМ Марица от Харманли до Свиленград, обходния маршрут е по стария път. Движението в посока от Свиленград към Харманли по магистралата е без ограничения.

От 8 ч. на 22.06 до 24 ч. на 31.08 се преустановява движението на ППС по пътя Соколовци - Смолян, поради извършване на ремонтни дейности. Обходният маршрут по направлението Пловдив - Чепеларе - Соколовци - Смолян - Мадан е през: Чепеларе - Проглед - Пампорово - Смолян - Мадан и обратно, а по направлението Баните - Момчиловци - Соколовци - Смолян обходният маршрут е през: Баните - Момчиловци - Соколовци - Проглед - Пампорово - Смолян и обратно.

От днес започват ремонтни работи по пътя Е79 в участъка между Владая и Черния кос, движението ще се осъществява в едната лента и ще бъде затруднено. Ако ви предстои пътуване в тази посока, пътувайте в по-ранните часове на деня, за да избегнете засиления трафик.

Във връзка с аварийно - възстановителни работи по осветлението в двете тръби на тунела Топли дол на АМ "Хемус", до 6 август ще бъде спирано движението през светлата част на денонощието, последователно в двете тръби на тунела.

Съвет към водачите на МПС:

Съветваме ви да се съобразите с ограниченията на движението в пътните участъци в ремонт и да спазвате обозначените обходни маршрути!

Пътно транспортни произшествия през изминалото денонощие:

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 20 тежки ПТП с 3 загинали и 26 ранени. За района на София са станали 108 леки и 2 тежки ПТП с 3 ранени.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето