Сюрреалистичното изкуство оцветява погледите на посетителите в галерията на Кирил Божков.

"Илюзиите са нещо, което съпътства целия съзнателен и несъзнателен живот на човека, в частност моя. Донякъде те са двигател, който ни дърпа напред. Илюзия след илюзия, разочарование след разочарование, важното е, че се появява следващата илюзия, която ни зарежда с енергия и ни кара да продължим да търсим и да творим", казва Кирил Божков.
 
Първата изложба на художника в собствената му галерия е открита преди близо два месеца. Под заглавието "Отражения" творецът показва усещането си за света - ярко, но понякога тъжно. Божков рисува с акрил и масло, по-рядко с акварел. В момента галерията побира творбите му със сюрреалистични послания. Художникът рисува любимите си картини в различни настроения - без излишно уединение.

"Понякога в лошо настроение се раждат светли и жизнерадостни картини. Може би като за баланс или за едно лично излизане от депресия или някакво неприятно настроение, което всеки човек може да има. И обратно, когато си щастлив, радостен, доволен и очакваш, че всичко ще тръгне много гладко и много оптимистично, и много свежо и светло, нещата не стават", казва художникът.

Вдъхновението на твореца и неговата съпруга галерист ще доведе след себе си още две изложби през август и септември.

"Това дава възможност да обединим много разнородни, но същевременно и много смислени неща, които подчертано няма да имат за основна цел комерсиалния момент. Просто ще бъдат идейни, със заряд, който предполага друго отношение", допълва художникът.

Кирил Божков разчита на усета си към хората. Отражението в чистия свят на изкуството го съхранява спокоен и пълен с идеи.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo