При въоръжен банков обир в Багдад бяха убити 8 души

Нападателите отмъкнали 7 милиона долара, след като нахлули през нощта в клон на държавната банка. Те застреляли охраната. Според иракската полицията, обирът е дело на бунтовници, които търсят начин да финансират антиправителствените си операции.

ФБР арестува седем души по обвинения в планиране на терористични нападения в чужбина

Шестима от задържаните са американци, а седмият е законно пребиваващ в страната чужденец. Водачът им е американски гражданин, обучаван в терористични лагери в Пакистан и Афганистан. Американецът се е сражавал срещу съветските войски в Афганистан.

Американец получи доживотна присъда след като обжалва дадените му по-рано 30-години затвор

Абу Али, роден и учил в Съединените щати, беше осъден за съучастие в заговор на "Ал Кайда" за убийството на бившия президент Буш.

На въздушен полигон в щата Уискънсин се извършват поредните изпитания на новия американски самолет за космически туризъм

"Уайт Найт 2" е създаден от компанията на милиардера-предприемач Ричард Брансън, който сам ще се качи на борда. Машината, която изпълнява ролята на кораб-майка, е с два корпуса. Конструкцията й е предназначена да изстрелва на определена височина кораб с космически туристи.

Изключително тежка се оказа тази година зимата в Латинска Америка

В Боливия бяха регистрирани минусови температури. По планините в западните части на страната студът наложи да бъдат затворени цели магистрали. Заради хлъзгавите пътища в последните дни загинаха 21 души.

В Перу жертвите на зимата са 29. Обявено е извънредно положение. Дебелината на снежната покривка в Аржентина достигна на места 70 см.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето