Част от двойките, които са решили да се оженят в края на тази седмица в Плевен, се сблъскаха с неочакван проблем. От първи август кметът на града сменя залата за сключване на граждански бракове.

Така младоженците са принудени да променят мястото на сватбите си в последния момент.

Моника и Стилиян определят ден за сватбата си още през май. Избират си мястото за сключване на брака и ритуала - зала "Плевен". Там са поканили и всичките си гости.

"И разбираме преди три седмици, че не мога да сключа граждански брак тук. Може да ми бъде направен само ритуалът", обяснява Моника Чочева.

Оказва се, че сватбеният ден на Моника съвпада с влизане в сила на заповед на кмета на общината. Според документа всички граждански бракове ще се слючват в зала "Катя Попова".

"Сега залата е обновена, направена, украсили сме я. Малко остава да довършим украсата и да отворим врати за младоженците", заяви Царина Михайлова - началник отдел есграон.

"Това е една театрална зала, в която можеш да отидеш да гледаш пиеса, концерт, но не е за сключване на граждански брак. Няма я тази тържественост и изчистеност", коментира от своя страна Моника.

Бъдещата булка е поискала от кметството длъжностно лица да дойде в залата, която тя си е избрала и там да се сключи гражданския брак. Това й е отказано. Затова с младоженеца ще се подпишат в едната зала, а после те и гостите им ще отидат в другата за ритуала.

"Ще стане едно движение на хора, едно напрежение, едно тичане. Естествено, нашето настроение ще бъде развалено. Всичко ще отиде по дяволите", жалва се Моника.

Тя е подала и молба до кмета на Плевен, но все още няма отговор. А до сватбения й ден остават броени дни. 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето