Пияният грък, който преди дни беше арестуван в центъра на Пловдив с фалшиви 50 хиляди евро остава в ареста. Според разследващите чужденецът се сдобил с фалшивата валута в страната ни, той най-вероятно е използван като муле за пренасяне на пари.

По случая с фалшивите евро има задържан и един пловдивчанин. 52-годишният Георги Узунов е арестуван в дома си.

До него полицаите стигнали, след като от джоба на пияни грък изпаднала визитка на пловдивчанина. При претърсване в дома му са открити още фалшиви пари.

47-годишният Николаос живее в гръцкият град Катерини, но според адвоката му е пристигнал в страната ни за кратка почивка.

"Бил е на кратка тридневна почивка. Искал да си почине,с ъпругата му е бременна. Да разпусне по казината...", каза Радост Караиванова, адвокат на Николаос.

Николаос носел от Гърция само 1200 евро. Той не подозирал, че парите, които са му дали са фалшиви. Полицаи проверяват за връзка на чужденеца с разбитата наскоро организирана банда за печатане на фалшиви евро.

"В експертната справка е казано, че парите са фалшиви. Същите фалшиви евро сме задържали и по други досъдебни производства", заяви Божидара Попова, зам.-окръжен прокурор.

За фалшивите евро никой нямаше да разбере, ако не беше лошото пиянство на гръка, коментират разследващи. В първия момент полицаите искали да го карат в отрезвителя, но плановете им се променили, когато от чантата му изпаднали фалшивите пари.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето