За постоянно в ареста остават тримата обвиняеми по делото за похищението на Александър Краузе. В апелативния съд стана ясно, че 23-годишният младеж е бил заплашван да му бъдат отразяни пръстите по време на отвличането преди десетина дни.

23-годишният Краузе е бил държан 2 дни заради дълг на големия си брат Владимир. Преди 4 месеца Владимир Краузе взел назаем 60 хиляди лева от Радослав Пирбазари, който сега е един от тримата обвинени в отвличане.

"За едно "Ауди" А8 става въпрос, което Владимир го продаде за 35 хиляди лева, защото аз я видях тази, която аз съм я платил, в Божурище (...) Просто взе парите и отиде на морето да си почива ", казва Радослав.

Тримата обвиняеми твърдят, че не са отвличали Александър, а просто са си прекарвали добре свободните дни, като се разходили до мол-а, пили кафе и спали в хотел.

"Те са спали в хотел, защото мислеха да си поръчат проститутки. Не знам дали е незаконно това нещо", обяснява още Радослав.

Преди полицейската акция Владимир Краузе е получил обаждане, че няма да види брат си, докато не върне заема.

"Целта на срещата беше - по телефона му казах - "ще седя с брат ти да пия кафе, докато дойдеш, само че той вместо да дойде да се видим, отиде в полицията", каза още Радослав.

Пирбазари и другите двама обвинени - Делян Сърбев и Явор Михайлов - остават в софийския арест. Там засега те са единствените обвинени в похищение. Още 16 отвличания в столицата остават неразкрити.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето