1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Индустрията иска мерки срещу кризата

БГ Бизнес
 

Асоциацията на индустриалния капитал в България внесе в парламента списък с конкретни препоръки към новото правителство

Асоциацията на индустриалния капитал в България внесе в парламента списък с конкретни препоръки към новото правителство. Списъкът беше връчен на министър-председателя, на трима от неговите министри, както и на председателите на всички парламентарни групи.

От 20 години Петър Петров се занимава с машиностроене. Управител е на компания, за която до скоро са работили 190 души. Днес персоналът му е съкратен на половина.

Неговото предприятие е част от Асоциацията на индустриалния капитал - също като още хиляда и 200 производители в страната, които дават работа на 200 хиляди души. Всички те се обединяват около списъка с антикризисни мерки, които днес техният председател предаде на политиците.

"Увеличаване на лимитите за работа при намалено работно време и неплатен отпуск. Също така увеличаване на ресурса на Българската банка за развитие с оглед отпушване на кредитирането и бързи стартиране на мерките по оперативна програма "Човешки ресурси и ОП конкурентоспособност", защото това е още една възможност за достъп до финансов ресурс", обясни Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Това са само три от петдесетте и три конкретни препоръки към правителството. Според индустриалците, ако те не се вземат под внимание държавата ще трябва да похарчи същите или повече пари, но не за да помогне сега, а за да компенсира безработните в близко време.

"Незабавно трябва да се действа, за да може предприятия, които все още са останали да работят да получат достъп до свеж паричен ресурс", смята Петър Петров.

От асоциацията очакват реакциите на политиците в следващите две седмици.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии