Кампания на Европейската комисия предлага на потребителите на интернет да посадят дръвче с едно кликване на мишката. Кампанията е озаглавена "Засади дръвче" и е част от цялостната борба на Европейския Съюз срещу промените в климата.

За да засадите едно съвсем истинско дръвче е нужно само да посетите страницата на "Click a tree" и да се регистрирате. Първите пет хиляди получават по пощата малко дръвче и интрукции за засаждането му. След като го посадят, участниците трябва да го заснемат и да пратят снимката обратно на страницата. Начинанието цели да обърне внимание на младите европейци към проблемите на околната среда.

"Това е една много атрактивна и насочена към младежите между 15 и 29 години кампания, която наистина има за цел да ни приобщи - всеки един от нас, нашите лични усилия към това да спасим планетата, на която живеем", казва Зинаида Златанова, ръководител на преставителството на ЕК у нас.

От Еврокомисията предвиждат специална кампания за България, която ще разяснява проблема с климатичните промени в по-големите градове на страната.

"Много е важно всеки един гражданин да има съзнанието, че със собствените си усилия би могъл да допринесе за това да се предотврати", допълни тя.

Още за проблема с климатичните промени ще откриете в сайта на bTV в рубриката "Глобалното затопляне".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето