Софийският зоопарк е на второ място по броя на плюшените мечета, събрани в инициативата "Пикник на плюшените мечета", проведена на 21 юни. Тогава, в опит за подобряване на рекорда за Гинес, в зоопарка бяха донесени 4056 плюшени мечета. 

При откриването на инициативата директорът на столичния зоопарк Иван Иванов си пожела зоологическата ни градина да е поне сред първите сто по брой събрани мечета.

С проявата европейските зоопаркове целят да покажат, че съвместното съществуване на хората и хищниците е възможно, както и да бъде подобрен рекордът на Гинес за най-много плюшени мечета, събрани на едно място.

На първо място тази година е Дъблинският зоопарк с 6 хиляди 443 мечета, а на трето е друг ирландски зоопарк с хиляда 779 мечета. Участвали са около  600 европейски зоологически градини, като най-малко плюшени мечета са събрани в английски зоопарк - 20 броя.

Участниците през тази година обаче са далеч от постижението, вписано в книгата на Гинес - 22 000 плюшени мечета събрани отново в Дъблинския зоопарк.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето