Навършват се две години от завръщането и освобождаването на българските медици от либийския затвор. За да почетат датата, част от тях се събраха на обяд във френското посолство в София.

"Това е споменът от радостта, която споделихме преди две години на същата дата. И тук, както виждате, зад нас е снимката с президента на Франция - Никола Саркози - Даже тази част от салона сега я наричам салона на медицинските сестри", сподели посланикът на Франция Етиен дьо Понсен. 

"Две години, това не е малък период, да не ни забравят, щото могат да ни забравят, не сме им никакви ние, нали?!", пита Валентина Сирополу.

"За тези две години, много радост от това, че съм на свобода, нали съм заедно с моите близки, с моите приятели. Шест месец след завръщането започнах работа, радушно приета от моите колежки", спомня си Валя Червеняшка.

"Мисля, че нещата вървят към по-добро, просто ни трябва малко повече време, за да можем отново да бъдем тези, които сме били преди, макар че аз съм оптимист и мисля, че бързо ще станат нещата", признава Снежана Димитрова.

"24 юли, паметна дата за нас. Ето сега Валя е тук, bTV снимка срещу мен, аз срещу него, не напразно три години ми викаха Здравко Би Ти Ви-то", пошегува се Здравко Георгиев

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето