Вълната от протести, станали нещо обичайно за жителите на Ню Йорк, достигна до Вашингтон. Повече от хиляда души проведоха в американската столица демонстрация под надслов "Окупирай Вашингтон".

Протестната проява беше на централния Площад на свободата. След това демонстрантите  се разделиха на групи и, съпроводени от полиция, преминаха по улиците на Вашингтон покрай Министерството на финансите и Белия дом до търговската палата.

Както и в Ню Йорк, повечето демонстранти излязоха по улиците с искания към властите за промени в икономическата ситуация в страната. В редиците на протестиращите обаче можеше да се видят и пацифисти, хипита на различна възраст, майки на войници, противници на военните операции в Афганистан и Ирак и дори представители на местната гей общност, решили да не пропуснат възможността за пореден път да напомнят за своите права.

Протести имаше и в редица други градове. В Лос Анджелис дори се стигна до арести. 11 души бяха задържани, след като организираха седящ протест в една банка.