Пътната настилка в страната е суха. При дълъг път почивайте по-често, за да избегнете притъпяване на вниманието, вследствие на умората, което би могло да доведе до рискови ситуации на пътя.

Проходи:

Проходът на Републиката е затворен. Обходните маршрути за товарните автомобили са през Котленски и Ришки проход. Затворен е и Твърдица - Елена, като движението се осъществява през прохода "Вратник".
Етрополе - Златица също е затворен.

Ремонти:

Рудозем - Смолян
Полски Тръмбеш - Свищов
Пловдив - Смолян
Монтана - Лом - без отклонение на движението
Луковит - Коритна
Коритна - Ябланица
Бързия - КПП Чапраза - Берковица - Монтана
Павликени - Самоводене между Хотница и Самоводене
п.в.Байкал на главен път Е 79 в посока Кулата
главен път І-6 София - Бургас между границата на Старозагорска област и гр. Сливен
кв. Панчарево - Софийски околовръстен път - движението ще се осъществява двупосочно в дясната лента.

За рехабилитация на ж.п. прелез при с.Бяла се затваря главен път Е79 в участъка Дунавци - Ружинци. Обходният маршрут е през Дунавци - Арчар - Дреновец.

Съвет към водачите на МПС:

Съветваме ви да спазвате разумна дистанция, а при дълъг път да почивате по-често,за да избегнете притъпяване на вниманието, вследствие на умората, което би могло да доведе до рискови ситуации на пътя.
Пътно транспортни произшествия през изминалото денонощие:

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки пътно-транспортни произшествия с двама загинали и 27 ранени, от които един с опасност за живота. За района на София са станали 113 леки и 4 тежки пътно-транспортни произшествия с четирима ранени, от които един също е с опасност за живота.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето