Нов скандал в разпадналата се група на Ред, законност и справедливост. Напусналият групата Димитър Чукарски потвърди пред председателя на етичната комисия в парламента Димо Гяуров, че е бил принуждаван от лидера си Яне Янев да подпише запис на заповед за 100 хиляди лева.

Сигналът за гарантирането на лоялност чрез запис на заповед срещу Яне Янев бил внесен от двама депутати на Атака снощи. Срещу записите на заповед, всеки от по 100 хиляди лева, се гарантирали първите места в листите преди регистрацията за изборите, разказа Димо Гяуров.

"Не сме ги виждали, може и никога да не ги видим. Янев може да ги е унищожил. Чукарски потвърди, че е подписал такъв документ”, заяви Димо Гяуров.

Лидерът на РЗС нарече сигнала интрига и се закани да съди авторите му от "Атака”.

"Те желаят да прехвърлят от болната на здравата глава тъй като в прокуратурата има документи за изнудване на депутати от "Атака”, те дори са готови да свидетелстват”, коментира Яне Янев.

Етичната комисия проверява и този сигнал срещу партия "Атака” - става дума за подписване на гаранция пред банка за кредит към офшорни фирми, уточни Гяуров. В момента прокуратурата изяснява зависими ли са депутатите от "Атака”.

"Аз не се чувствам зависим. А това срещу Янев е сериозно, има свидетел депутат, който вече е зависим, длъжник", каза Валентин Николов от "Атака”.

Отцепилият се от РЗС депутат Димитър Чукарски, станал повод за поредния парламентарен скандал, не бе открит за коментар. След празниците етичната комисия в парламента ще излезе със становище по случая.