Мъж бе прострелян в дома си в Асеновград от полицай, който е действал в условията на неизбежна отбрана, съобщиха от пресцентъра на МВР - Пловдив.

Сигналът е бил получен около 22.50 часа снощи от гражданка, която заявила, че съседът й вика за помощ от къщата си и търси съдействие от полицията.

Пристигналият на място автопатрул е установил, че С.Д. (на 40 г.), с психични отклонения, е заключил родителите си в стая на приземния етаж на дома им и отправя закани за убийство и палеж. С.Д. категорично отказал да изпълни полицейските разпореждания да отключи вратите и да излезе на улицата и започнал за отправя закани и обиди и срещу служителите на реда.

За да предотвратят изпълнението на заканите му и да стигнат до него, полицаите изкъртили две врати, но той ги посрещнал с нож. Независимо от предупреждението и предупредителен изстрел със стоп патрон, С.Д. хвърлил ножа срещу полицаите, след което ги нападнал с брадва.

При второто замахване, насочено към главата на един от служителите на реда, С.Д. е бил прострелян в корема. Настанен е в болница.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето