Посланикът на Съединените щати Нанси Макълдауни получи най-високия военен орден - "Свети Георги" I-ва степен от военния министър Николай Цонев заради отличната им съвместната работа и по повод окончателното й отпътуване от страната.

За една година съвместна работа американският посланик Макълдауни и военният министър Цонев са успели да осигурят стотици милиони долари за възстановяване на съвместните военни съоръжения в България. В базите тренираха заедно хиляди български и американски войници.

Съединените щати помогнаха на българската армия в разчистването на взривения склад за боеприпаси в Челопечене и дариха 52 джипа "Хамър" за мисиите ни зад граница.

"Независимо, че аз отпътувам и заемам нова длъжност и тук е избрано ново правителство, което трябва да поеме отговорността си...много се надявам, че успехите ни с министър Цонев в съвместната ни работа досега трябва да продължават да се развиват. Трябва да се задълбочава сътрудничеството на въоръжените сили. Преди да поема новите си отговорности във Вашингтон трябва да декларирам и пред министъра, и пред вас, че стратегическото ни партньорство и мисията в Афганистан са абсолютен приоритет в дневния ми ред", заяви Макълдауни.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето