Тримата задържани за отвличането на 23-годишният Александър Краузе остават за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд. Според тримата обвиняеми и тяхната защита отвличане не е имало, а Краузе просто е бил на гости на един от групата.

Делян Събев е човекът, в чиято къща според разследващите е държан Александър Краузе. Събев обаче твърди, че всичко е станало доброволно и никога не е искал откуп от 50 000 лева.

"Не знам за 50 хиляди лева нищо. Има видео записи и от друъги места. Не съм го държал. Има видео записи, че той си ми е приятел и ми беше на гости", каза Събев.

На видео материалите се вижда, че групичката е в добро настроение и приятелски отношения. Записите обаче не бяха представени в съда.

"Ама ние отивахме на кафе в Божурище и посредата това стана. Нищо, движехме се с кола и по средата брат ми спря и ни арестуваха. Брат му беше с друга кола и ни арестуваха", допълва Събев.

Разследващите тръгват по следите на похитителите след като при разработка за наркотрафик чуват, че Александър Краузе, брат на Владимир Краузе - Германецът е отвлечен.

"Съдържанието на братята Краузе изключва състава на престъплението отвличане. Отвлечения Александър никъде не казва, че е отвлечен и че не можел да се движи където си иска", коментира Димитър Марковски, адвокат на Събев.

Съдът обаче реши, че Делян Събев и неговите съучастници Радослав Пирпазаре и Явор Михайлов ще останат зад решетките.
 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето