През следващите няколко дни в Копривщица ще гледат "зелено кино". Така организаторите на Европейския екологичен фестивал наричат своите филми. Документални, научно-популярни, туристически и телевизионни продукции ще покажат как да опазим природата чиста.

Във фестивала в Копривщица участват продукции, които припомнят колко важна и колко страшна може да бъде природата.

Филмите на Европейския екологичен фестивал обединяват загрижеността на журналисти, режисьори, юристи и лекари. Ще се състезават сто продукции, 25 от които са български.

"Голяма част от филмите, които ние показваме, показват как безотговорно се разрушава българската природа", казва Невена Праматарова от фондация "Европейски екологичен фестивал".

Тази година основна тема на българските участници ще бъде управлението на отпадъците.

Освен филмите, на гостите на фестивала в Копривщица ще бъдат показани и експериментални електрически автомобили. Те могат да изминат сто километра с енергия само за два лева - важно послание към всички участници и гости. "За нас това се превръща в мисия - в нещо, в което вярваме", допълва Невена Праматарова.

По време на фестивала ще има и конкурс за детски рисунки, спорт на открито и акция за засаждане на дървета. Най-добрите филми ще получат наградите си на 12 юли - неделя.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo