Наричат Балчик Белия град. Заради белокаменните къщи и многото паметници на културата. Един от символите на града, известен сред жителите и гостите като рибната борса обаче се разпада.

Според кмета на града разрушаването е започнало още в средата на лятото. Подаден е сигнал до Министерството на културата, съставен е протокол, собственикът пък е бил предупреден.

Един ден видяхме, че едната стена от Рибната борса вече липсва. Съборена е една събота. Истината е, че това събаряне продължи още известно време, тъй като още една стена беше съборена след заповедта, заяви Николай Ангелов, кмет на Община Балчик.

Свързахме се със собственика на сграда по телефона и той обясни, че сградата не се разрушава умишлено, а по-скоро се руши, защото е стара и напукана.

Тази сграда е стояла тук век и половина. Преживяла е какви ли не природни катаклизми, откъм морето, откъм  сушата, многобройни земетресения и тя е съборена съвсем съзнателно, смята Владимир Попов, представител на международния клуб Приятели на Балчик.

Сега предстои отново да бъде съставена комисия, отново да бъде направен протокол, но дали паметника на културата ще бъде възстановен? Собственикът, който отказа да бъде сниман, обеща това да се случи.