След жалба в Районната избирателна комисия (РИК) беше спряно безплатно раздаване на гориво в Стара Загора. Преди това да стане, желаещите да се сдобият с по осем литра безплатен бензин, образуваха опашка на бензиностанция край града.  

Според политическите сили, подали жалбата, бонусът е бил съпроводен с призив за гласуване за НДСВ. Мажоритарният кандидат на партията в Стара Загора отрече инициативата да е с предизборна цел и уточни, че с тази изненада за старозагорци ознаменува 8-те години като областен управител на Стара Загора.  

"Да това е една чудесна инициатива, която много спонтанно беше родена и аз съм щастлива, че със съдействието на местния бизнес успяхме да я реализираме", каза областният управител Мария Нейкова.

"На заседание на Регионалната избирателна комисия беше обсъдена жалбата и комисията се произнесе с решение, че няма нарушение на Закона за избор на народни представители", каза Георги Бинев, председател на РИК Стара Загора.

От РИК са изпратили жалбата в Районната прокуратура, която трябва да се произнесе дали раздаването на безплатно гориво е опит да се търгуват гласовете на избирателите.


Повече за изборите можете да видите в Izbori.btv.bg