Пътищата в по-голямата част от страната са сухи. Мокри настилки има в област Смолян.
Опасност от падащи камъни и свлачища има в прохода Троян - Кърнаре, по пътя София - Самоков, Ботевград - Мездра, Кричим - Девин, Асеновград - Смолян, района на Мечи дол, Козница, Кресненското и Искърско дефиле.

Проходи:


Прохода на Републиката е затворен до края на месец юли за ремонт. Обходните маршрути за товарните автомобили са през Котленски и Ришки проход.
Твърдица - Елена е затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник".
Етрополе - Златица също е затворен.

Пътища:

Въведени са следните ограничения в движението на МПС:
Забранено е преминаването на МПС с ремаркета и полуремаркета с обща маса над 10т. през прохода Шипка. До 31.07.2009 год.

- Ежедневно от 05:30 до 08:50 ч и от 16:30 до 19:50 ч. се преустановява движението на товарни автомобили за София през Владая.
- Ежедневно от 7 до 9 ч. и от 18 до 20 ч. се преустановява движението на товарни автомобили над 10 т. по пътя София - Самоков - Костенец между 39-ти и 86-ти км.

Ремонти:

От 29.05 до 30.11 за рехабилитация на пътя Видин - Гиген, същият между с. Гложене и гр. Мизия ще бъде затворен за леки и тежки МПС. Създадени са обходни маршрути както следва: От посока Оряхово по маршрут Мизия - с. Войводово - Крушовица - Софрониево - Бутан до с. Гложене в посока Козлодуй. От посока Козлодуй по маршрут с. Гложене - Бутан - Софрониево - Крушовица - Войводово до Мизия в посока Оряхово.

Съвет към водачите на МПС:

Съветваме ви да спазвате пределната допустима скорост, а при изпреварване да имате достатъчна видимост! Внимавайте и за камъни на пътя. Съобразете скоростта!

Пътно транспортни произшествия през изминалото денонощие:

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 22 тежки ПТП с 32 ранени, от които 1 е с опасност за живота. За района на София 81 са леките и 4 тежки ПТП с 5 ранени, от които 1 с опасност за живота.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето