Пътищата в страната са сухи. Изключение са участъци в Смолян и Ловеч.

Проходи:

Прохода на Републиката е затворен до края на месец юли за ремонт. Обходните маршрути за товарните автомобили са през Котленски и Ришки проход.
Твърдица - Елена - затворен, движението се осъществява през прохода "Вратник".
Етрополе - Златица - затворен.

Пътища:

- Ежедневно от 05:30 до 08:50 ч и от 16:30 до 19:50 ч. се преустановява движението на товарни автомобили за София през Владая.
- Ежедневно от 7 до 9 ч. и от 18 до 20 ч. се преустановява движението на товарни автомобили над 10 т. по пътя София - Самоков - Костенец между 39 и 86 км.

Ремонти:

От 29.05.2009 г. до 30.11.2009 г. за рехабилитация на пътя Видин - Гиген, същият между с. Гложене и гр. Мизия ще бъде затворен за леки и тежки МПС. Създадени са обходни маршрути както следва: От посока Оряхово по маршрут Мизия - с. Войводово-Крушовица - Софрониево - Бутан до с. Гложене в посока Козлодуй. От посока Козлодуй по маршрут с. Гложене – Бутан – Софрониево – Крушовица - Войводово до Мизия в посока Оряхово.

Преминаването през ГКПП е нормално.

Съвет към водачите на МПС:
Съветваме ви, ако ви предстои дълъг път, да почивате по-често и да спазвате ограниченията на скоростта!

Пътно транспортни произшествия през изминалото денонощие:

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки ПТП с 1 загинал и 30 ранени, от които 1 с опасност за живота. За района на София са станали 104 леки и 2 тежки ПТП с 2-ма ранени.


Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето