Служители на месокомбинат в софийското село Горна Малина сигнализираха анонимно в bTV, че са принудени от своите началници да гласуват организирано за определена партия на предстоящите избори.

Заводът за колбаси се намира в покрайнините на Горна Малина. bTV научи от кмета и секретаря на общината, че 26 работници от предприятието са жители на Горна Малина и затова поискали от тях да им се издадат удостоверения за гласуване в други избирателни секции.

Когато общинските служители ги питали къде ще пътуват, отговорът бил един и същ: В деня на парламентарния вот за работниците в месокомбината е организирана екскурзия с автобус до Плевен. Там те трябвало да гласуват за партия Лидер. За да говорим с работниците екипът ни вчера трябваше да чака пред портите на завода шест часа. Охраната веднага извести един от началниците, който след като свърши смяната изведе служителите под строй до техните лични автомобили.

Така разполагахме с по-малко от минута да разговаряме с потърпевшите. Една от работничките каза, че не е чувал за екскурзия на 5 юли: "Ако ме питате за кого ще гласувам, ще гласувам за партията на Христо Ковачки. Защото той ми дава заплатата и хляба".

Кметът на община Горна Малина Емил Найденов е сигнализирал полицията.


Повече за изборите - Izbori.btv.bg