Поройни дъждове, придружени с гръмотевични бури и градушки има от снощи в страната. На отделни места бяха наводнени мазета и приземни етажи. Посрещнахме лятото в деня още познат като най-дългия в годината. По този повод времето си устрои истинска гръмотевична заря.

Спасителни екипи на Министерството на извънредните ситуации в Кюстендил работиха по отстраняването на паднали дървета, билбордове, отводняване на улици, гаражи и приземни етажи на жилищни и търговски сгради.

Късно снощи в града се разрази буря, придружена с проливен дъжд. На телефон 112 са постъпили сигнали за наводнени помещения на Драматичния театър в Кюстендил и търговски център в града. За изминалото денонощие спасителите в страната са реагирали на 30 сигнали за пътни инциденти, аварии и отстраняване на последствия от летни бури.

Силен дъжд валя в София и околността, както и на места в Западна България днес следобед. В района на Ботевград и Враца валежите затрудниха засиления трафик. Мокро и хлъзгаво беше и на магистрала Хемус около Витиня. Дъжд, буря и градушка има и в района на Стара планина и в Родопите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето