Бившият председател на Варненския общински съвет беше освободен от ареста. Борислав Гуцанов беше арестуван в края на март при акция "Медузите". Съдът промени мярката му за неотклонение в домашен арест.

Съпругата и децата на Гуцанов са завели дело срещу държавата в Европейския съд за правата на човека заради "бруталния", според защитата, арест, който приличал на взлом и нарушавал закона за МВР и НПК. Най-стресиращ бил моментът, когато маскирани полицаи насочили оръжия срещу децата и жена му.

Преди близо месец Гуцанов беше свален от поста председател на Общинския съвет. Затова, според съда, той няма да може да извърши други престъпления и може да бъде под домашен арест. Пред магистратите Гуцанов отново каза, че няма отношение към взимането на решения за сделки на Градски транспорт. Той беше арестуван именно заради неизгодни покупки на автобуси от общинското предприятие.

"Това, което ми е известно, той не е разпитван през тези два месеца, разпитвана е една свидетелка, която е близка до тяхното семейство и с него други следствени действия не са извършвани", заяви адвокатът Борислав Люцканов.

За разлика от предните три пъти, когато беше гледана мярката му за неотклонение, днес лидерът на БСП - Варна отказа коментари. Пет часа по-късно той беше откаран с патрулна кола от варненския арест, където прекара почти два месеца.