Коста Атанасов е първият българин, осмелил се да обиколи света с мотор.

"Защо да чакам подходящия момент, когато аз мога да го направя с моя мотор сега. Хората са правели околосветски пътешествия с много по-неподходящи от него и ако има някакви трудности, ще се оправим някак си двамата. Мисля, че това е моментът в живота ми, в който аз мога да направя това пътуване и смятам, че мога да си осъществя мечтата със собствените си усилия и с помощта на приятелите си. Така започнаха нещата като мечта, като идея, и сега след още два дена ще се превърнат в реалност. Още два дена и вече няма да съм в България всъщност", казва Коста Атанасов.

Името на този проект е "Вътрешно горене". Идеята е, че когато човек прави нещо, породено от вътрешния му огън, го прави по най-добрия начин. Моторът, лаптопът и камерата са всичко, с което Коста Атанасов ще потегли към своето приключение.

"Идеята е да преживееш нещата, които ще ти се случат между първата и последната точка на пътуването си и да ги преживееш така, че това да те обогати, ти да се чувстваш добре след това. Да знаеш, че си постигнал нещо за себе си в чисто личностен план, обогатил си се, научил си нещо, срещнал си нови хора, преживял си нови неща", допълва Коста.

За него това не е първото пътешествие на две колела. Но е най-мащабното. За 7 месеца той трябва да обиколи четири континента.

"Тръгвам от Созопол и отивам в Румъния, Молдова, Украйна, Русия, Казахстан, Русия, Монголия. От Монголия не е много сигурно дали ще вляза в Китай, ще се опитам да го направя, в краен случай се връщам отново в Русия, Япония, Щатите, Канада, пресичам цяла Европа и някъде от Южна Италия използвам воден транспорт до Египет, Йордания, Сирия, Турция, България. Самата подготовка на това приключение се оказа по-голямо приключение от това, което ми предстои", казва пътешественикът.

По време на пътуването Коста Атанасов всеки ден ще си води "Дневник" с кратка информация за това, какво се случва по пътя. Освен това той ще снима всичко с камера и фотоапарат. В www.btv.bg ще има постоянно информация от деня на тръгването. Там той ще пише всеки ден къде е бил и какво се е случило с него, освен това ще качва и снимки от местата, които е посетил.

"Не искам да се страхувам от това, че нямам представа какво ме чака утре. Нащото ние живеем по този начин животите си някак си, седиш и правиш, всичко, което правиш, понякога и работиш нещо, което не те кефи, само защото ти искаш да бъдеш сигурен в утрешния ден и това нещо те сковава и ти отнема нещо от живота. Аз мисля че когато човек прави нещата, които иска, нещата, които обича, и ги прави с любов, вкарвайки своето вътрешно горене, тогава всичко ще се нареди от само себе си", казва Коста.

Освен авантюрист Коста Атасанов е и художник. Ето защо, на всяко място, което той посети, ще търси човек, от когото да научи нещо ново в изкуството. Така във всяко кътче на света ще има следа от България.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo