"Занимавам се с фотография от 10 години. Преди три години ходих в Хималаите. Снимките, които излязоха от това пътешествие, бяха с много силно послание. Идеята да се представи културата на народите чрез фотографията, ме зареди с енергия, която ме накара да не спирам да пътувам", казва Саймън Люис.

От днес до 3 юли можете да видите фотографската изложба на австралиеца Саймън Люис в галерия Райко Алексиев. "Един Свят" е първият осъществен самостоятелен проект на автора в Европа.

Идеята е не само да се отправим на пътешествие по далечни земи, но да оценим и да се насладим на момента, когато стигнем там. Трийсетте снимки са от Антарктида, Япония, Перу, Мексико, Бутан, Шри Ланка и много други. Саймън Люис е обиколил над 35 държави по света, документирайки огромното разнообразие от хора, култури и пейзажи.

Въпреки че хората по света живеят по различен начин, следват различни религии и имат различни мечти, той вярва, че има нишка, която свързва всички нас - жителите на планетата. Роден и образован в Сидней, Австралия, Саймън Люис пътува често.

Учил е със световноизвестни имена във фотографията и освен като фотожурналист, работи в областта на модата. Саймън живее в Сидней, но планира да се премести в Ню Йорк, за да продължи работата си като фотограф.

Той избира страната ни за отправна точка на изложбата си, провокиран от историята и усилията ни за демократично преоткриване. Официалното откриване на изложбата е на 19 юни от 19:00 ч.
 

"Всяко място има своята невероятна история. Бях в Антарктика, невероятни гледки има там", допълва фотографът.

Вижте целия разговор и снимки от изложбата в прикачения файл.

 

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времетo