Напоследък телефонните измами по телефона отново зачестиха. Както и до сега, жертви на измамниците са възрастни хора, които дават и последните си пари, за да спасят набеден в престъпление роднина. Дори по изборите, когато полицията беше масово по улиците, само за една седмица има десет осъществени от престъпниците измами в Перник, а опитите са безброй.

83-годишната баба Нектар преживяла само преди седмица най-големия ужас в живота си. Мъж се обадил на домашния й телефон и казал на жената да събере всички пари у дома, за да спаси внучка си, която блъснала дете на пешеходна пътека. Позволил й дори да говори с внучката.

Измамникът наредил на бабата да държи телефона отворен, да се качи на изпратеното такси и да му занесе събраните пари.

"Събрах 1000 лева дето си ги бях оставила за погребение, синът ми да посрещне хората достойно", обяснява баба Нектар. 

С последни сили жената застанала да чака адвоката и така привлякла вниманието на близък полицай. Той като видял как дава парите на пристигналия мним адвокат, реагирал незабавно и вкарал измамника в ареста.

Вчера един дядо в Перник е изгубил всичките си спестявания-15 хиляди лева, подарени на измамници. Хора, които продължаваме да бъдат залавяни и пускани на свобода, за да изтезават поредния възрастен мъж или жена.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето